Apesal

♥ Followers ♥

Keburukan memakai cermin mata

Untuk pengetahuan semua cik single ni rabun orangnya, kesian kan. Dalam family, cik single sorang je yang pakai spect, rasa macam makhluk asing ja.huh! Dulu masa tecik-tecik hegeh-hegeh tingin nak pakai sebab nampak macam educated kalau pakai spect. Bila dah kena pakai rasa menyesal lak sebab tak jaga mata dari awal. Antara keburukan pakai spect ni banyak sangat. meh sini nak khaborkan kat korang.


Pertama, bila pakai spect tudung susah nak mantain kan. Ini bagi orang yang bertudung la. Bila pakai spect kompem tudung akan jadi kembang kat tepi. Maintain tudung itu sangat penting bagi kaum wanita yang bertudung!


Kedua, bila tangkap gambor, tak cantik. lagi satu sebab kilauan dekat spect kita tu akan memburukkan gambar kita. erk korang faham tak apa yang cik single maksudkan. Ni macam contoh kat bawah ni.
silau yang buruk
Ketiga, nak main basketball, netball atau permainan yang len pun susah kan. Silap terloncat tercabut spect tu, jatuh atas tanah/lantai, pecah.


Keempat, tak dak lam sejarah orang berenang or menyelam pakai spect. Kalau google tu orang pakai la.


Kelima, untuk student kalau yang lupa bawak spect gi kelas memang rasa mood nak belajar haritu gelap je kan. Yela, kalau time lecture 2jam, pensyarah ajar kat depan mana nak nampak sih. Better korang tidur je sepanjang kelas tu.


Keenam, kalau power korang meningkat kena gi kedai spect tambah power pulak, duit pun terbang.


So, konklusinya, bagi yang ada hati atau terdetik nak pakai spect walaupun korang tak rabun (nak nampak educated kononnya)jangan duk gatai nak pakai, nanti menyesal tak sudah macam cik single ni. Bagi yang tak rabun tu jagalah mata korang elok-elok okeh!
Nampak tak perbezaan cik single pakai spect dengan cik single tak pakai spect, yang mana lebih cun or dua-dua memang tak cun, haishh jangan la kejam sangat bagitau kata tak cun. Sedih cik dengaq.huhu

*ada yang sesuai pakai spect dan ada yang tak sesuai pakai spect.

9 00 orang suka komen:

nurmujahidah said...

alamak cik single,, jangan la cakap cmni,, muja pun pakai spec,, uwaaaaaaaa!!! T______T tapi memang buruk pun khdiran spec ni,,, kite redha jele :D

Polkadot Doughtnut said...

i know how does it feel ;[

single is better said...

muja pakai spect nampak comel la:)..hmm apa2 pun kita terima je lah walaupun diri ini memang tak suka pakai spect..T________T

Polkadot Doughtnut: rimas la kan..

tyra mysu said...

yana pown pakai spec :) seriously mmg ssah setuju sgt dgn cik single. snang kita pkai lens ja. nk pkai tdung or shawl pon senang :D peace ^^v

aNdi.Hanin::حنين نظوره said...

hihi cik single, yang pakai buat selam tu bukan google, tapi goggle. :D

i pun pakai spec. disebabkan dah terlampau lama pakai spec, mata sembam je kalau tak pakai. pastu dah tak reti luruskan tudung kalau tak pakai spec. huhu

1st time BW on your blog.very nice you'v got ^^

zulkbo said...

salam..
pakai spek lagi cun
ermm..saya suka :)

single is better said...

alahai tersalah eja ekk..tak pasan laa..kalut sgt taip..hewhew..thanks ya..teruskan menyokong blog kecil ni:)

zulkbo:waalaikumusalam,,lain org lain pandangannya..^,^

sue bee said...

silau tahap dewa..

MaTNaggeR said...

Haha betul tu memanglah tapi ade orang memang kene pakai sepk tu jugak. Anyway 1 dalam sejuta lah spek kene tertinggal coz mmg akan ingat punye unless orang tu baru few months je pakai spek lol. Power spek tu anggaran 2 tahun akan tukar. Shopping boleh je inikan plak 2 tahun sekali jerrr =P