Apesal

♥ Followers ♥

Cara nak tarik ramai pengunjung ke blog

Entry hari ni nak share dengan korang semua macam mana cara nak bagi orang ramai berkunjung ke blog kita. Setelah dapat nasihat daripada yang pakar iaitu abang cik single sendiri yang merupakan seorang blogger jugak, jadi apa salahnya kalau cik single berkongsi ilmu yang cik single dapat tu dengan anda semua kan..
Antara cara yang boleh kita guna ialah..


semestinya blog walking, cara ni memang orang selalu dok tau dah kan..kalau nak ramai orang melawat blog kita, kita kenalah rajin blog walking kat blog orang lain, tinggalkan jejak kita dekat shoutbox ataupun dekat komen. Paling terbaik ialah tinggalkan jejak anda di blog blogger2 femes ames.


Pastu ada jugak yang buat macam-macam contest, antara syarat-syarat yang selalu kita dengar ialah "wajib follow blog ni dulu sebelum join contest dan like fanpage sekali" yedak..cara tu pun boleh jugak untuk nak tambah follower dan tarik ramai pengunjung cuma kita kena sediakan hadiah2 yang sepatutnya la kepada pemenang2 tu semua.Cik single teringin jugak nak buat contest tapi rasa masa belum sesuai lagi la. InsyaAllah 2,3 tahun lagi ka, baru la nak buat kot.hikhik.


Buat entry mengenai dunia hiburan, berita sensasi macam kes artis cerai berai ka, artis popular tengah bercinta dengan pemain bola sepak ka atau apa2 je lah berita yang panas macam Melodi tu barulah ada orang bersusun datang.


Korang semua jugak boleh sewa iklan dekat blogger2 femes yang selalu jadi perhatian orang ramai. Tapi kena keluarkan duit sikit la sebab namanya pun sewa kan lain lah kalau free..yedakk.


Join group dalam fb, yang ni memang agak membantu la. Pastikan korang selalu post entry blog korang tu dekat group. Lepas buat entry baru terus post dekat group. Tapi pastikan tajuk entry tu menarik la supaya ramai yang akan tertarik untuk datang ke blog korang.


Selain itu, korang semua boeh hantar entry dekat guablog atau gengblogger  tapi yang tu kena daftar dulu la. Apa-apapun kena pastikan tajuk entry best la baru ramai orang berduyun-duyun klik dan terus pergi ke blog korang.


Setakat  tu je kot tips yang cik single nak share dengan korang semua, sama2 lah kita terus maju di dalam dunia blog. okeh.:)

46 00 orang suka komen:

blog-tips-kurus said...

*join group FB=tak pernah buat
*post n3 @ apesal & gua je. :-)

saharinasaharudin said...

thanks for sharing the tips dear :)

saharinasaharudin said...
This comment has been removed by the author.
EruzuLiyana said...

nice tips, no wonder la tade yg nak singgah ke blog ceq, haha

single is better said...

saharinasaharudin:sama2:)

eruzuliyana:lepas ikut tips ni msti ramai org singgah blog awak..insyaAllah:)

harith said...

tp blogwalking mnyusahkan, lagipn hnye trafik smntare :D

single is better said...

yg tu memang laa,tp bila kta slalu bw mybe trafik kekal la nanti..

"FiEyZa" said...

suke la bce bl0g niey..sweet cgt mnarik je....de mse dtg la bl0g sy k...sy bru je ag dlm bl0ger niey..mrspijafieyza.blogspot.com

cicifa said...

Hye thanks share ilmu. Do visits my blog http://akuseorangsyifa.blogspot.com/

Farah Norizam said...

nice tips from you. Saya baru buat nuffnang. Dulu b*d*h Nuffnang. tak reti. zaman hingusan T_T

I have already follow you, do follow me back ^.^

Review makanan Korea yang sedap?
Klik sini http://mella89.blogspot.com/

DaKoSue said...

suka dengan tip ni tqvm

Shazliza Anuar said...

tips nie oke jugak nie :) thengs !

mybaby shop said...

nak cari barangan baby tengok la sini http://babytou.blogspot.com/

amreeda trading said...

nice info..=)nak dapatkan kulit,flawless,glowing dan kemerah-merahan..??jom jenguk sini..

Ctiey's Stiey Collection said...

thanks ur info.cayer bdk bru bljar..:)

norziatiani said...

ptutla blog sy xde org dtg..hu3. apapun thanx ya!

Min Nayuri said...

thank 4 the tips..
klo rjen dtg la blog ni..
http://aasminizari.blogspot.com

mohd capiq said...

thanks 4 info.... :)

Shakirah Faisal said...

nk tnye,wat shout kne pkai duit ker?

Hariz said...

thanks a lot.. cik single

single is better said...

shakirah faisal:ada shout jenis yg berbayar tapi ada jugak yg free..try search shout yg free pnya.

Nuur Jenny said...

minat nak menulis jgk....thnx cik single.

mike lee said...

I just discover a only Working candy crush saga cheats it's the best cheats i ever found.

Astro Punk said...

tq 4 the tip too.hope u can visit my blog!! XD

AHMAD AFIQ AZHAR said...

like like like

jijah said...

thnks :)

Zima said...

Good info, thanks for sharing ;)

Zima said...

Good info, thanks for sharing ;)

single is better said...

u're wlcme..thanx for drop by ^__^

Cikgu Warda_ Muar Home Tuition said...

Nice tips.singgahla blog saya ye..cikguwardahometuition.blogspot.com.

Hennyza Faisal said...

Nice tips..insyallah akan cuba perbaiki untuk dptkan yg terbaik..terima kasih

www.hennyzafaisal.com

ComeLMolek gadisMelayu said...

Pttla xde yg singgah blog. Hahaha anyway sy bdk baru
Jemputla singgah beautyof-khat13.blogspot.com

Hennyza Faisal said...

hi semua tumpang lalu...:)
nak bagi tau ni..Eny ada wat contest katblog. feel free to join...
http://www.hennyzafaisal.com/2014/01/blog-sharing-contest-with-victoria.html

MaMa MuRsYiD said...

good info..tq

Aiyien Yuyien said...

info yang menarik . tq share this tips :D

kelisa merah said...

nice tips..

jom lawat blog anne

amanne8257.blogspot.com

terima kasih

mohd najib said...

boleh ping entri kt blog yang sediakan perkhidmatan pinger mcm busuk.com atau yg sealiran.tp main blog ni memang banyak saingan nya.kena tahan la

amirul fiq said...

Sesiap mahu resipi dtglh ke blog sya...
Fiqbakerys.blogspot.com

Siti Sarah.Zakaria said...

Thanks for sharing.. :-)

jom singgah blog saya.. www.YourHealthPartners.com.my

RAJA SOH said...

jom singgah makan karipap

miss ieka said...

nice..... i will..huhuu baru nak berjinak2 dalam dunia blog ni..follower pon still xde lagi..boley guna idea ni nih..heehehe tq :)

islam indah said...

Cari Baju Raya?? Ingin nampak kelainan ?
Jom lihat http://jlcollezione.blogspot.com/ untuk design exclusive anda.!
Boleh didapati dalam pelbagai saiz..

sayang sayanghae said...

saya pon baru buat blog... byk lg aplikasi yg nk set up...hihi...harap2 ada la yg sudi lawat blog saya and bagi komen2 tuk update sy pnya blog.. tp blog sy byk berkisar tentang perasaan laa

yumi mely said...

Info yg sgt menarik utk blogger br mcm sy..sudila ke http://yumimelybeuty.blogspot.com/

Zunidah said...

nice...lawatlah blog saya...
http://zunidahismail.blogspot.com/

kaisara said...

thanks share ..this is my new blog http://kaisararania.blogspot.com/