Apesal

♥ Followers ♥

Untuk ibu mengandung

Entry kali ini khas untuk ibu-ibu yang sedang mengandung. Bagi ibu-ibu yang mengandung anda semua boleh la amalkan ayat-ayat berikut. Jadikan surah-surah di bawah sebagai amalan anda setiap hari. Semoga Allah mempermudahkan anda ketika bersalin nanti dan memberikan kesihatan yang baik kepada anda dan bayi anda.

• Surah al-Fatihah – Untuk menerangkan hati dan menguatkan daya ingatan
 Surah Maryam – Untuk memudahkan ibu bersalin dan memperolehi anak yang sabar dan taat.
 Surah Luqman – Untuk memperoleh anak yang cerdik akal dan cerdik jiwa.
 Surah Yusuf – Untuk memperoleh anak yang cantik rupa dan cantik akhlak.
 Surah Hujurat – Untuk memperbanyakkan susu ibu dan anak bersifat berhati-hati
 Surah Yaasin – untuk ketenangan hati dan anak tidak terpengaruh dengan godaan syaitan yang mengajak kepada maksiat.
 Surah Taubah – Untuk membersih jiwa dan terpelihara daripada maksiat.
 Surah an-Nahl – Untuk melahirkan anak yang berdisiplin.

*cik single bukan lah bakal ibu tapi cik single juga merupakan seorang ibu....ibu saudara kepada
Khalisha Humaira

2 00 orang suka komen:

A'ishah Kamaludin said...

Salam.

Ingatkan Cik Single yang nak mengandung tadi, nasib baik baca sampai habis.

Yalah juga, title blog pun 'single', takkan ada baby pula.

Btw, saya memang amalkan Surah Maryam, Luqman, Yusuf, Yasin dan An-Nahl masa mengandung. Sekarang baby dah 7 bulan. Memang nampak hasilnya, Alhamdulillah... Muhammad El Amer mmg mudah diurus, ceria dll...

Ibu menyusu pun boleh amalkan surah-surah ini insyaAllah

Saya follow awak ye..

My Blog --> the HEHS lady

single is better said...

Waalaikumusalam,

sye muda lg la akak..hehe:)

memang bagus kita amalkan membaca surah2 ni..terima kasih ye akak, im follow u too..:)