FREE

♥ Followers ♥

Padah makan chicken wing

Chicken wing ni memang part yang best untuk dimakan, tapi ada bahayanya yang kita tak ketahui, tapi bagi yang dah tahu tu ok laa..
Elakkan daripada memakan kepak ayam (chicken wing) dengan kerap terutamanya kaum wanita! 

Seorang wanita mempunyai pertumbuhan dalam rahim dia dan dia menjalani pembedahan untuk membuang sista tersebut. Sista yang dikeluarkan adalah dipenuhi dengan darah yang berwarna gelap. Dia menyangka bahawa dia akan pulih selepas pembedahan tetapi jangkaannya salah. Ketumbuhan berlaku hanya beberapa bulan kemudian. Beliau bergegas turun ke pakar sakit puan itu untuk bertanyakan masalahnya. Semasa rundingan , doktor bertanya soalan yang memeranjatkan beliau .

Doktor bertanyakan adakah dia adalah seorang pengguna yang kerap memakan kepak ayam dan dia menjawab ya, tertanya-tanya tentang bagaimana, dia tahu tabiat makannya. Sebenarnya pada hari ini ayam disuntik dengan steroid untuk mempercepatkan pertumbuhan mereka supaya keperluan masyarakat ini dapat dipenuhi. Keperluan ini adalah tidak lain daripada keperluan untuk makanan.

Ayam-ayam yang disuntik dengan steroid biasanya disuntik di leher atau kepak.Ini disebabkan di tempat-tempat ini bahawa kepekatan tertinggi steroid wujud. Steroid ini telah menyebabkan kesan ke atas badan kerana ia mempercepatkan pertumbuhan .. Ia mempunyai kesan yang lebih berbahaya dalam kehadiran hormon wanita, ini membawa kepada wanita yang lebih cenderung untuk pertumbuhan sista yang di dalam rahim. Oleh itu, saya menasihati orang di luar sana untuk melihat diet mereka dan juga mengurangkan kekerapan mereka memakan kepak ayam .


2 comments:

Anonymous said...

hmmm..sya ska part sayap ayam...huhu,kena krgkan nieh!!!

xpa,demi kesihatan,yer x???

single is better said...

yup,sy pun ske jgkk..lps ni sme2 la kta kurgkan mkn part tersebut..:)